Personal Trainer Hasselt

Published Mar 03, 23
6 min read

My Personal Coach MechelenDit is een kwaliteit die je als jonge trainer vaak nog niet hebt. Als je nog niet veel levensconflicten en beperkingen van het mens zijn hebt meegemaakt zal het moeilijk zijn om met de persoonlijkheid van klanten om te gaan en hen van de juiste aandacht te voorzien die ze aanvaarden en aanvoelen als een verbetering van hun levenskwaliteit want je krijgt zelden de perfecte klant waarmee je kan werken volgens het academisch plan, klanten slepen een pak fysieke en mentale bagage met zich mee waar je rekening moet mee houden en juist op moet kunnen anticiperen (gifts for personal trainer).

Naar mijn ervaring kun je als jonge onervaren trainer nog niet voldoende inschatten en anticiperen op het verwachtingspatroon van de PT-klant. Ik was 35 jaar toen ik voltijds personal trainer werd, uiteraard is dat geen absolute leeftijdsgrens, maar ik ben persoonlijk wel van mening dat je minstens achteraan de 20 moet zijn om deze job volwaardig in te vullen.

Tijdens mijn eerste jaren als zelfstandig personal trainer deed ik zelf nog aan competitiesport op een hoog niveau. Het waren gelukkig wel mijn laatste jaren als competitie atleet, maar ik kan gerust zeggen dat ondanks dat ik beroepsmatig meer met sport kon bezig zijn en zelfs meer kon sporten dat dit niet optimaal was voor mijn prestaties - gifts for personal trainer.

Misschien loop je graag en lijkt het alleen maar leuk om samen met een klant gaan lopen, maar hoe leuk is lopen nog voor jou als je tegen een slentertempo samen met je klant een uur moet gaan lopen op een moment dat je voelt dat dit jouw lichaam eigenlijk geen goed doet ? Bovendien kan het best zijn dat de volgende klant ook behoefte heeft aan een duurloop omdat het een heel stresserende dag geweest is en hij echt behoefte heeft om af te zien van de geplande krachttraining en liever wat buitenlucht opsnuift tijdens een ontspannen loopje (gifts for personal trainer).

Uiteraard ben je ook geen slaaf van de klant en zal de klant jou wel grotendeels volgen en zich schikken in een zekere planning en trainingsfilosofie, maar je zal heel veel aanpassingen moeten doen. De klant bepaalt zelf een groot deel van de richting die hij wil uitgaan en de weg die hij met jou wil afleggen, je kan dus niet zo maar je zin doen, ook al is dat met de beste intentie en weet je dat jouw methode voor hem het beste is (gifts for personal trainer).

Als je met drukbezette zakenmensen werkt, zij die toch wel een doelgroep zijn van personal trainers, dan zal je altijd op je best en zeer verdraagzaam moeten zijn wil je het redden, niet dat dit moeilijke mensen zijn maar het zijn meestal wel drukbezette mensen met sterke principes die zelf ook alle dagen het beste van zichzelf geven en zichzelf altijd willen verbeteren en dat engagement zullen ze ook van jou verwachten. gifts for personal trainer.

Personal Fitness Coach Mechelen

Meer dan in andere fysieke jobs is de confrontatie met het fysiek ouder worden een niet te onderschatten element. Geloof me dat het mentaal zeer belastend kan zijn wanneer je op een dag met grote fysieke ongemakken en pijn te maken krijgt, dan wordt mensen aanzetten tot beweging en gezondheid indiceren terwijl je zelf pijn lijdt en fysiek beperkt wordt een grote uitdaging. gifts for personal trainer.

Ik geef je dit inzicht opdat je, als je beslist om te starten als personal trainer, je dit doet om de juiste reden, voor het geluk van jezelf en van anderen die je wil helpen, want alleen dan zal je het enthousiasme delen met de juiste intentie dat er voor zal zorgen dat je meer kans maakt om een succesvol personal trainer te zijn en geen eendagsvlieg die de geloofwaardigheid van de sector schade berokkent (gifts for personal trainer).

Ik behoor vermoedelijk tot de vroegste generatie pt-trainers in België. De meeste fitnesscentra hadden indertijd fitnessbegeleiders om mensen wegwijs te maken in het gebruik van de toestellen, maar veel meer dan dan was het niet. Stilaan begon er een vraag te komen naar méér begeleiding en zo is het eigenlijk organisch gegroeid.Een goed personal training concept bestaat niet enkel uit tools en een goede bewegingsmethodiek maar vooral uit een bijzondere manier van omgaan met je klanten. Ik heb nooit reclame moeten maken, social media bestond toen nog niet, mijn beste reclame waren mijn klanten. Ik had ook al vroeg begrepen dat het belangrijk is om een gepaste doelgroep aan te spreken waarvan je kan leven, ik bestudeerde alle nieuwe fitnesstrends en probeerde zo goed mogelijk in te schatten welke concepten het meest toegankelijk waren voor mijn doelgroep - gifts for personal trainer.Uiteraard was dit niet zo, voor mezelf wel en ook voor wie dat wou maar dat was voor mij niet de essentie van beweging. Uiteindelijk had ik mijn eigen draaiboek waarin mijn bewegingsfilosofie en bewegingsmethodiek goed werden uitgelegd. gifts for personal trainer. Ik zie nu ook teveel trainers zonder eigen identiteit, ze kopiëren vooral bestaande bewegingsconcepten en theorieën en gaan op in de massa.Zo zijn olympische gewichtheffen, powerliften en bodybuilding gespecialiseerde segmenten die het best worden onderricht door trainers die deze disciplines zelf hebben beoefend. Je hoeft dit niet als personal trainer te kunnen, klanten die dit willen leren kun je het beste helpen door hen door te verwijzen naar een gespecialiseerde trainer.

Personal Trainer Fitness

Wie competitieloper wil worden kan beter bij een atletiekclub gaan dan bij een personal trainer. Bovendien vragen mensen die echt al bezig zijn met competitiesport ook een pak meer engagement van de trainer en er kruipt dan ook te veel tijd in een atleet naast de training qua opvolging en na verzorging, je kan meestal niet overleven als personal trainer op een paar topatleten. gifts for personal trainer.Zoals ik reeds aangaf, de stukjes van de taart worden steeds kleiner, er is gewoon te veel en dat zorgt ervoor dat de sector nivelleert en het steeds moeilijker wordt om snel rendabel te zijn en een leefbaar klantenbestand te genereren. Je hebt de invloeden van social media kanalen die personal training zo toegankelijk maken met afgeleide niches dat iedereen zich aangesproken voelt om personal trainer te worden.

Er zijn tal van onlinemogelijkheden en massa’s freelance trainers die hun diensten aanbieden. Het is veel moeilijker geworden om potentiële klanten te bereiken, je moet hen proberen overtuigen van jouw meerwaarde maar ze moeten wel eerst bij jou geraken en omwille van het overaanbod zien klanten door de bomen het bos niet meer en komen ze helaas soms terecht bij trainers die eigenlijk onder de norm van het kwaliteitslabel van personal training werken.

Navigation

Home

Latest Posts

Permanente Make Up Prijs

Published Mar 11, 23
9 min read

Permanente Make Up Prijzen

Published Mar 10, 23
9 min read

Permanente Make Up Ogen

Published Mar 09, 23
8 min read